Jenjalan Cameron Highland 2017

IMG20171218153438

Pertama Kali naik Cameron Highland, nak kata teruja sangat tu takdelah tengok gelagat anak-anak je best. kalau org tanya sejuk ker macam tu, maaflah tak dapat nak bagi jawapan sebab dulu-dulu xpernah sampai CH lagi, ermm tapi bagi akulah suhunya sejuklah juga sebab kalau korang perasan aku dan suami memang tak pakai sweater langsung cuma bila kita jenjalan pon takdelah peluh bercerau kata orang utaqa. Cuaca dingin je best la jenjalan.

Kita org stay CH 2D1N je .. Kami bertolak dari Utaqa awal pagi sampai dalam jam 12 tgh, dalam nak elak jam tetap tersangkut juga rupanya ada yg lagi awal. Sampai sana singgah dl kedai2 ditepi2 jalan biasa anak2 teruja dengan topi bentuk binatang, then kami Checkin kat Hotel Jasmine Harga not bad oklah cukup utk kami sekeluarga.

Kalau Korang Nak Makan herm kat mana2 kedai pun boleh selagi halal, harga makanan kat sana rasanya macam sedikit mahal so aku tak suggest la mana2 kedai pandai2 la korang cari sendiri.

Esoknya nak balik singgah kat ladang strawberry anak2 nak kutip buahnya then maknya beli la serba sikit sayur-sayur bekalan nak balik KL. Masa nak balik kita org try ikut laluan ke Tapah Adoii jalannya punyalah bengkang bengkok smp nak muntah, aku tak berapa nak suggest sgt jalan ni mmg jauh sikit bg yg tak tahan dalam kereta korang boleh ikut jalan simpang pulai kot.. okla so far ok je jenjalan CH ni 1st time aku smp  n jejak kaki kat sana, bolehla nak kata teringin lagi mayb one day InshaAllah aku smp lagi kot.

 

Its Me : Rose

Anak Kelahiran Pulau Mutiara, dibesarkan ditanah besar Seberang Perai Utara, Sekarang Menetap & bekerja Di KL. Seorang Isteri, Ummi & Sahabat walaupun Raut wajah Sis garang but I'm loving & caring Person tau. Berjinak-jinak dengan Perniagaan Atas Talian dah telah Menjadi Agen Sah Produk SUPER SCRUB BEAUTY By Ain Alieya.  Anyway Terima Kasih Sudi Melawat Laman Saya. Sudi-sudikan share artikel saya andai ia memberi manfaat pada anda & orang lain:) #LifeIsBeautiful #ConfidanceChangeEverything #LifeIsGreat #LifeIsAdventure #DoAllThingWithLove

Design By The Sites